mørk elsker serier – her ser du eksempler på bøger, der er designet med henblik på at blive stærke, genkendelige serier.

”Har du læst den blå?“ – ”Jeg mangler den med guldfisken.“
Fiction eller non fiction – samleren vil have sit bogsæt. En serie skal have en tydelig designramme, der godt må sprænges, den skal udstråle sin genre og adskille sig fra konkurrenterne. Bindene i serien skal have ‘indbyrdes synergi’ og alligevel kunne kendes fra hinanden. Der skal være plads til at serien kan udvikle sig.

Fiction og non-fiction har forskellige kriterier. Fagbøger bliver hurtigere til en serie, fordi der er flere forfattere, og den skal helst introduceres med flere titler på en gang, eller hurtigt efter hinanden, så fylder serien hurtigt en spalte eller en side i salgskataloget. Krimiserien og roman-trilogien er lidt længere om at tage form, medmindre der er tale om genudgivelser, for eksempel paperback, eller bokssæt. Til gengæld venter læserne tit med længsel, så det er en fordel med et genkendeligt koncept, når den nye krimi af Camilla Grebe eller opfølgeren til Anna Grues roman endelig udkommer.

© Henriette Mørk / mørk
(Professions|Serien, Keyes- og begyndelsen af Calvino-serien blev designet hos Imperiet af Henriette Mørk)